Fietsen in de Betuwe vanuit Asperen, bloesem 2021 - e-Bike Trips NL

e-bike trips

e-bike trips
Ga naar de inhoud

Betuwe Fietsvakantie april 2021

Van 27 t/m 29 april 2021 heb ik een paar dagen in de Betuwe gefietst. Standplaats was Hotel De Schildkamp in Asperen.
Gedurende de 3 dagen heb ik o.a. de (halve) Lingeroute gefietst terwijl de fruitbomen in bloei stonden. Ook een prachtige route in het Land van Maas en Waal gereden en een route noord van Geldermalsen.

Bloesemtocht door de Boomgaarden 52km


Betuwe Fietsvakantie voorjaar 2021- Dag 1. 27 april 2021.

Vanuit de parkeerplaats van Landgoed Mariënwaerdt  bij Beesd begon de route "Bloesentocht door de boomgaarden". Het was Koningsdag en prachtig weer, dus grote drukte met fietsers en wandelaars.
De route ging via de appeltjesdijk naar Tricht en verder naar Buurmalsen en Buren naar Zoelen. Vervolgens een stuk langs het Amsterdam-Rijnkanaal naar Rijswijk. Vanaf daar langs de Lek via Ravenswaaij
naar Culenborg. Het laatste stukje van de dag ging van Culenborg naar Landgoed Mariënwaerdt.
Appeltjesdijk

Fietsroute Land van Maas en Waal 56 km


Betuwe Fietsvakantie voorjaar 2021- Dag 2. 28 april 2021.

Vanuit de parkeerplaats in het centrum van Dreumel heb ik met de klok mee de prachtige route door / langs het land van Maas en Waal gereden.
Het Land van Maas en Waal, een 670 jaar oud polderdistrict, is één van de boeiendste stukjes Nederland. Landschappelijk zit het betrekkelijk eenvoudig in elkaar. Langs de Maas en de Waal liggen buitendijks de uiterwaarden en binnendijks de oeverwallen met eeuwenoude plaatsjes. Het midden is een komgebied bestaande uit ondoorlatende zware klei. De kom wordt doorsneden met weteringen die het overtollige water via diverse sluizen lozen op de Maas. In de kom bij Dreumel zijn nog restanten van de oorspronkelijke griendcultuur. Bij Bergharen steekt een rug van rivierduintjes boven de omringende rivierklei uit.

Dreumel

Fietsroute halve Lingeroute (Asperen - Geldermalsen vv) 40 km


Betuwe Fietsvakantie voorjaar 2021- Dag 3. 29 april 2021.

Vanuit het hotel in Asperen heb ik met de klok mee de prachtige route langs de Linge naar Geldermalsen en terug gereden.
In tegenstelling tot de vorige 2 dagen was het nu zwaar bewolk en een voorspelling voor regen later op de dag. Dus op tijd vertrokken om hopelijk de regen voor te blijven.
De route volgt beide zijden van de Linge tussen Asperen en Geldermalsen. Onderweg fiets je door historische dijkdorpjes zoals Rumpt, Heukelum en Acquoy, dat vooral bekendstaat om zijn scheve kerktoren. Niet te missen is landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt waar ik op 27 april ook al was, met de beroemde Appeldijk.
Helaas is het niet droog gebleven en op de terugweg vanuit Geldermalsen, aan de andere oever van de Linge, was er sprake van af en toe lichte regen.

Lingeroute
Terug naar de inhoud