Fietsen in Brabant vanuit Boxtel - e-Bike Trips NL

e-bike trips

e-bike trips
Ga naar de inhoud

Brabant Fietsvakantie september 2020

Van 13 t/m 17 september 2020 heb ik 4 dagen in Brabant gefietst. Standplaats was Gasterij Dennenoord , net even buiten Boxtel.
Het was prachtig weer (25-30 C) en niet heel druk, omdat het buiten de vakantietijd was. Het centrale Brabant is zeer afwisselend wat landschap betreft.
Bos, heide, duinen, steden, kastelen, landbouwgebied, alles is aanwezig.

Natuurgebied de Kampina vanuit Boxtel 35km


Brabant Fietsvakantie - Dag 1. 13 september 2020.

Vanuit gasterij Dennenoord in Boxtel heerlijk de omgeving verkennen. De route ging als volgt: Boxtel (Gasterij Dennenoord) - Kampina - Lennisheuvel - Boxtel (Gasterij Dennenoord).
De Kampina is Brabant zoals het ooit was. Je vindt hier nog natte heide met vennen, geurende gagelstruwelen, beemden, loofbossen en blauwgraslanden. Hier veranderen de monotone dennenbossen langzaam maar zeker in een veel gevarieerder leefgebied voor dieren, planten en paddenstoelen. Een mooi succes is de terugkeer van de das.


Natuurgebied de Kampina vanuit Boxtel

Fietsen door het buitengebied van Boxtel 81km


Brabant Fietsvakantie - Dag 2. 14 september 2020.

Vandaag een lange etappe, 81 km, voor de boeg via de volgende route: Boxtel (Gasterij Dennenoord) - Esch - Vught - Cromvoirt - Loonse- en Drunense duinen - Helvoirt - Haaren - Kampina - Lennisheuvel - Boxtel (Gasterij Dennenoord).
1 van de pareltjes vandaag was het Nationaal park Loonse en Drunense duinen. In de Loonse en Drunense Duinen vind je bos, heide en vooral veel zand. Het is een van de grootste stuifzandgebieden van West-Europa. De wind kan op veel plekken ongestoord waaien en dat zorgt voor een steeds veranderend landschap. Dat, en het wisselen van de seizoenen, maken ieder bezoek weer een nieuwe belevenis.

Nationaal park Loonse en Drunense duinen vanuit Boxtel

Kastelenpracht tussen Den Bosch en Liempde 55km


Brabant Fietsvakantie - Dag 3. 15 september 2020.

Deze dag een route ten noord-oosten van Boxtel met veel landbouwgebied (mais oogst in volle gang) en als hoogtepunt van de dag een bezoek aan Kasteel Heeswijk.
De route: Boxtel (Gasterij Dennenoord) - Olland treinstation - Schijndel - Kasteel Heeswijk - Berlicum - st Michielsgestel- Boxtel (Gasterij Dennenoord).

Kasteel Heeswijk kent een bewogen geschiedenis die terug gaat tot het jaar 1080. Het is in de loop van de eeuwen veelvuldig verwoest en herbouwd. De huidige vorm dateert uit 1835, het resultaat van een grondige verbouwing en uitbreiding naar de wensen van André, baron van den Bogaerde, die van Kasteel Heeswijk z’n woon- en werkpaleis maakt. Hij geniet vooral bekendheid als eerste Gouverneur van de Koning. De Provincie heeft Kasteel Heeswijk betiteld als Topmonument.


Oostkant Loonse en Drunense duinen

Oostkant Loonse- en Drunense duinen 52km


Brabant Fietsvakantie - Dag 4. 16 september 2020.

Vandaag via een andere route en in omgekeerde richting dan op het kaartje is aangegeven, nogmaals naar Nationaal park Loonse en Drunense duinen. Vanaf door naar Den Bosch voor een heerlijk Bossche Bol.
De hele route: Boxtel (Gasterij Dennenoord) - Helvoirt - Loonse- en Drunense duinen, 's Hertogenbosch - st Michielsgestel - Gemonde - Boxtel (Gasterij Dennenoord).
Een prachtig besluit van 4 dagen heerlijk op de e-bike fietsen in centraal Brabant.
Kastelenpracht tussen Den Bosch en Liempde
Terug naar de inhoud