Fietsen in Thüringen vanuit Jena - e-Bike Trips NL

e-bike trips

e-bike trips
Ga naar de inhoud

Jena Fietsvakantie Juni 2020

Eind juni ben ik een paar dagen in Jena (oost Duitsland) geweest om daar zelf een paar etappes van de Fital fietsvakantie "Fietsvakantie langs de rivieren van Oost-Duitsland" te fietsen. Ik ben 2 keer met de trein vanuit Jena naar het beginput gereisd en dan terug met de fiets en 1 keer naar het eindpunt van de etappe gefietst en dan met de trein terug naar Jena.
Tijdens een regenachtige dag heb ik een bezoek gebracht aan het nabijgelegen voormalig concentratiekant Buchenwald in Weimar.
Mijn basis was het B&B Hotel Jena, op loopafstand van het Centrum en gratis parkeren

Erfurt Weimar Jena 55km


Jena fietsvierdaagse - Dag 1. 27 juni 2020.

Vanuit mijn hotel eerst op de fiets naar het station Jena Weststation en daar een kaartje gekocht voor de trein naar Erfurt.
Na aankomst in Erfurt de stad verkend op de fiets en vervolgens door het mooie landschap via Weimar naar Jena. De route is onderdeel van de fietsroute Thüringer Städkette. Met bordjes is de route goed aangegeven. Min of meer wordt de spoorbaan gevolgd.

Jena Erfurt

Saale-radweg Jena Naumburg 50km


Jena fietsvierdaagse - Dag 2. 28 juni 2020.

Vanuit mijn hotel naar het beginpunt van etappe 6 van de Saale-radweg tour.
Vervolgens min of meer de Saale rivier volgend 50 km stroomafwarts naar Naumburg. Het laatste gedeelte van de tocht bracht me door het wijngebied. Ook was er nog een pittige klim met een afdaling over een pad met grote rotsblokken.
In Naumburg naar het hoofdstation station gegaan en met de Albellio trein voor weinig geld terug naar Jena Saalstation.

Jana Naumburch

Saale-radweg Saalfeld Jena 50km


Jena fietsvierdaagse - Dag 3. 29 juni 2020.

Vanuit mijn hotel naar het Jena Saalstation gegaan en met de Albellio trein voor weinig geld naar Saalfeld, waar de 5e etappe van de Saalfel-radtour begint.
Vanaf Saalfeld de Saale rivier volgend 50 km stroomafwarts naar Jena. Onderweg diverse leuke plaatsjes gepasseerd en ook mooie stukken natuur. Het laatste stuk van de etappe voerde door Jena tot aan het hotel.
Jena Saalfeld
Terug naar de inhoud