Main Fiets- en Cruisevakantie - e-Bike Trips NL

e-bike trips

e-bike trips
Ga naar de inhoud

Duitse Main Fiets- en Cruisevakantie vanuit mv Esmeralda, Sep. 2022

Bij Fital heb ik een vakantie geboekt " 7 dagen langs de Main". Het betrof hier een fiets- cruise vakantie. Dit houdt in dat je overdag etappes van de MainRadweg fietst en op een riviercruiseboot (de mv Esmeralda) slaapt, eet en gedeeltes vaart. Als je wilt kun je tijdens het varen overdag aan boord blijven, bv bij slecht fietsweer.
De combinaite van deze 2 vervoersmiddelen is erg goed bevallen, vooral door het enorm hoge niveau van service van de Esmeralda personeel.
Van de 7 daagse reis zijn de eerste en laatste dag gebruikt om naar het schip te reizen (met de fietsbus van Fital) en weer naar huis te reizen. Begin en eindpunt was Bamberg in Bayern.

Van Volkach naar Würzburg, 75 km


Main fietsvijfdaagse - Dag 1. 1 september 2022.

Na in de nach gevaren te hebben van Bamberg naar Volkach kon het fietsen beginnen. Gelukkig was het prachtig weer voor gelijk al een lange dag.

De Route: Volkach, Nordheim , Sommerach, Schwarzach, Dettelbach, Mainstockheim, Kitzingen, Marktbreit, Ochsenfurt, Eibelstadt, Würzburg.
Ons schip de mv Esmeralda lag echter niet in Würzburg, maar nog een stukje verder, bij een industriegebied.

Van Würzburg naar Lohr am Main, 55km


Main fietsvijfdaagse - Dag 2. 2 september 2022.

Na een overnachting op de mv Esmeralda en een goed ontbijt op pad met wederom mooi weer naar Lohr am Main.
Onderweg genoeg mogelijkheden om te genieten van een terrasje of het uitzicht.

De Route: Würzburg, Zellingen, Himmelstadt, Karlstadt, Gemünden, Hofstetten, Steinbach, Lohr am Main.

Van Miltenberg naar Marktheidenfeld, 59 km.


Main fietsvijfdaagse - Dag 3. 3 september 2022.

Na een nachtelijke vaartocht naar Miltenberg waren we aan het einde van de heenreis aangekomen. Vanaf nu zijn de etappes de andere kant op, stroomopwaarts richting Bamberg.
Vandaag een wat weer betreft mindere dag met zelfs een flinke bui regen. Gelukkig viel deze net tijdens de lunch die dag in Wertheim.

De Route: Miltenberg, Freudenberg, Wertheim, Marktheidenfeld.

Van Marktheidenfeld naar Karlstadt, 52km


Main fietsvijfdaagse - Dag 4. 4 september 2022.

Deze nacht niet gevaren dus een heerlijk rustige nacht. Na het ontbijt en weer met mooi weer op weg naar Karlstadt, een prachtig plaatsje met heerlijk veel terrasjes.
Een gedeelte van deze etappe, tussen Lohr am Main en Karlstadt, had ik al in omgekeerde volgorde op de heenweg afgelegd.

De Route: Marktheidenfeld, Erlach, Lohr am Main, Wernfeld, Gemünden, Himmelstadt, Karlstadt.

Van Haßfurt naar Bamberg, 35km


Main fietsvijfdaagse - Dag 5. 5 september 2022.

Direct na het inschepen gisterenmiddag is de mv Esmeralda afgevaren richting Haßfurt. Een aardig eind varen met weer vele sluizen.
In de nacht aangekomen in Haßfurt en na het ontbijt op weg voor de laatste etappe.
Helaas was deze etappe de minste mooie. Lange stukken fietsen langs drukke wegen (wel op fietspad) en weining van de Main gezien.
Wel ruim op tijd in Bamberg aangekomen om deze mooie stad te bekijken en lekker wat te drinken op 1 van de vele terrassen.
Bij aankomst op de ligplaats van de mv Esmeralda stond ook de Fital fietsbus al ter plaatse, zodat we de fietsen direct i9n de fietscontainer konden inlaten. Een grote verrassing was dat de bus op de terugweg bestuurd werd door onze oude bekende chauffeeur Toon.
Voor al zijn reizen, zie zijn kanaal op YouTube.

De Route: Haßfurt, Kleinaugsfeld, Zeil, Sand am Main, Limbach, Eltmann, Eschenbach, Roßstadt, Viereth, Bischberg, Gaustadt, Bamberg.

Terug naar de inhoud