Mijn spullen - e-Bike Trips NL

e-bike trips

e-bike trips
Ga naar de inhoud

Mijn spullen

Dit is een overzicht van alles wat ik gebruik tijdens mijn fietstochten, zoals mijn fiets, mijn fietstassen, mijn camera, mijn route programma en mijn video edit programma.

De Fiets - Flyer T5.1

Deze hybride fiets is uitgevoerd met een halfopen kettingkast wat dus enig onderhoud vergt. Met acht versnellingen is hij bij uitstek geschikt voor de grotere toertochten. Het gewicht van de fiets, inclusief de accu van 3 kg, bedraagt 27 kg. Flyer introduceerde in 2018 deze T5.1. Zowel de voorvork als het zadel is voorzien van vering voor optimaal comfort. Voor de remmen is zowel voor als achter een hydraulische velgrem toegepast.

De T5.1 is voorzien van een Lithium ion (Li-ion) accu met 432 Wh (36 Volt - 12 Ah). De accu is eenvoudig uitneembaar, dat is handig als je de fiets op de fietsdrager moet plaatsen, want de accu haal je van te voren even uit de fiets. Een ander gemak hiervan is dat je vrij bent om de accu op te laden waar je wilt. Je haalt de accu uit de fiets, loopt naar ieder willekeurig stopcontact (denk aan onderweg) en je kan de accu van nieuwe energie voorzien. Een uitneembare accu is ook ideaal voor in de winter. Want een accu laad je het best op bij kamertemperatuur.

De elektromotor bevindt zich in het midden van de fiets en is aangesloten op de trapas. Hoe hard je zelf moet trappen kan je instellen met de vier trapondersteuningsstanden en is instelbaar met een knopje op het stuur.

Deze fiets heeft een trapkracht- en rotatie-sensor. Die leveren de meest natuurlijke ondersteuning tijdens het fietsen. Deze sensoren meten niet alleen hoe snel je de trappers ronddraait maar ook de kracht die je uitoefent op de pedalen. Deze sensorinformatie wordt naar het motormanagement gestuurd die daarmee de beste hoeveelheid trapondersteuning van de elektromotor bepaalt. De combinatie van rotatie- en trapkrachtsensoren is een ideale combinatie die je meestal alleen in de duurdere elektrische fiets modellen aantreft. Deze combinatie van sensors garandeert de meest gelijkmatige trapondersteuning.

Mijn fiets is verzekerd bij Univé.


De Fietstassen - Ortlieb

Als fietstassen gebruik ik 2 Ortlieb Back-Roller Classic tassen.
De tassen zijn zeer eenvoudig aan de fiets te hangen en weer los te nemen. Veel ruimte en waterdicht, wat wil een fietser nog meer.
Deze tassen heb ik gekocht bij Bol.com. De volgende dag had ik ze in huis en de prijs was super. Een aanrader deze leverancier.
Ortlieb classic fietstassen

Mijn Camera - GoPro hero 3+ black edition

Om tijdens het fietsen een filmverslag te maken heb ik op mijn fiets een action camera geïnstalleerd. Hoewel de camera al een paar jaar oud is voldoet deze nog uitstekend.
Ik gebruik een GoPro hero 3+, black edition met de standaard meegeleverde toebehoren, zoals een waterdichte behuizing. Om voldoende accuduur te hebben is er direct al een 2e batterij bijgekocht. Na al deze jaren zijn de batterijen wel wat achteruit gegaan, maar dankzij een usb aansluiting op mijn fiets kan ik deze vanuit mijn fietsaccu weer bijladen.
In de loop der jaren heb ik veel extra toebehoren gekocht, zoals een stuurvevestiging, open camarahouder (om tijdens het rijden te kunnen opladen). Al deze toebehoren zijn gamaakt in Cina en uiterst voordelig gekocht bij Banggood.

Mijn routeprogramma - www.route.nl

Om tijdens langere routes op vreemde plaatsen niet te verdwalen gebruik ik een route programma. Via route.nl is het heel eenvoudig om door op de kaart te klikken een route uit te stippelen. Ook kan je zelf via punten buiten de knooppunten van de knooppunten route afwijken.
Als je route klaar is, kan je deze opslaan (wel hiervoor eerst een gratis account aanmaken) en dan printen. Eventueel kan je ook de GPS route in gpx formaat downloaden om deze in een navigatiesysteem te laden.

Mijn video editor programma - GoPro Studio

De stukjes video die ik tijdens het fietsen heb opgenomen worden gebruikt om een filmpje te maken voor Youtube. Bij de aanschap van de GoPro kreeg ik ook een programma om videos te bewerken, namelijk GoPro studio.
Het programma bechikt over de basis functionaliteit een aardige kwaliteit te behalen. De achtergrondmuziek komt van Youtube music library.
Terug naar de inhoud