Fietsroutes vanuit Purmerend - e-Bike Trips NL

e-bike trips

e-bike trips
Ga naar de inhoud

Fietsroutes op de e-bike vanuit Purmerend

Vaak maak ik 1-daagse tripjes vanuit mijn woonplaats Purmerend. Op deze pagina een overzicht en een beschrijving van deze routes.

Rondje Beemster Polder


Vanuit Purmerend een kort tripje dit keer door de Beemster Polder. Het is voorjaar, dus volop lammetjes en bloeiende bollenvelden. Een prachtige rit. 23 april 2021

Rondje Purmerend rondom Beemster en Schermer


Als je vanuit Purmerend in noord westelijke richting fietst, aan de noordkant van de Beemster ringvaart, fiets je eerst langs de Beemster polder en vanaf Spijkerboor langs de Schermer polder. Via Oost Grafdijk en West Grafdijk ga je verder naar Driehuizen en dan naar Grootschermer en Schermerhorn (de Schermer molens bevinden zich hier). Bij Schermerhorn verlaat je de Schermer weer en kom je terug in de Beemster polder. Via de Beemster polder terug naar Zuidoost Beemster en zo kom je dan terug naar Purmerend Wheermolen.
30 maart 2021.

Rondje Purmerend rondom Wormerland


Als je vanuit Purmerend in westelijke richting fietst, aan de zuidkant van de Beemster ringvaart fiets je tegen de wijzers van de klok rondom het Wormerland (Jisper- en Wormer- veld). Via Spijkerboor ga je verder naar Oostknollendam en dan naar Wormer. In Wormer fiets je richting Jisp en door naar Neck en zo kom je dan terug naar Purmerend Wheermolen.
20 maart 2021.

Rondje Purmerend Broek in Waterland


Vanuit Purmerend kan je langs het Noordhollands kanaal richting Amsterdam fietsen, langs het Ilperveld. Bij Landsmeer ga je met de pont naar de overkant en dan richting Broek in Waterland. Langs een mooie waterverbinding met veel woonboten kom je dan in Broek in Waterland. Een leuk plaatsje om koffie te drinken.
De trip gaat verder richting Overleek, door het buitengebied en dan via Ilpendam terug naar Purmerend Wheermolen.
6 maart 2021.

Rondje Purmerend Monnickendam en Ilpendam


Vanuit Purmerend kan je prachtig fietsen door de Purmer. Zodoende deze keer op de fiets via Ilpendam en Overleek naar Monnickendam gereden. Vanaf Monnickendam, na van een coffee2Go van De Waegh genoten te hebben, via een andere landelijke route en het Purmer Bos terug naar Purmerend Wheermolen.
26 februari 2021.

Rondje Purmerend Hoorn


Vanuit Purmerend kan je prachtig fietsen richting West Friesland Vandaag deze keer op de fiets via Hobrede en Oosthuizen via een omleiding naar Scharwoude en naar Hoorn gereden. In Hoorn het prachtige oude havengebied bekeken, o.a. de Jongens van Bontekoe. Vanaf Hoorn, via gedeeltelijk een andere landelijke route terug naar Purmerend Wheermolen. totaal 48 km.
De route: Purmerend Wheermolen via Hobrede, Oosthuizen, Etersheim, Schardam en Scharwoude naar Hoorn en terug via Scharwoude, Schardam, Etersheim, Oosthuizen, Middelie en Kwadijk naar Purmerend Wheermolen
24 februari 2021.

Rondje Amsterdam NDSM / Centrum


Vandaag vanuit Purmerend op de fiets op een prachtige eind-winterdag 50 km via het Waterland naar Amsterdam noord gefietst. Vanaf de NDSM werf met de pont naar het Centraal station en verder op de fiets door de Jordaan. Tenslotte langs het IJ naar Amsterdam oost gefietst en via de Schellingwouderbrug terug via
Amsterdam noord naar Purmerend.
De route: Purmerend - Purmerland - Den Ilp - Landsmeer - Amsterdam noord - Amsterdam Centrum - Amsterdam oost - Watergang - Ilpendam - Purmerend.
21 februari 2021.

Timelapse. Rondje Purmerend, Zuidoost Beemster, Midden Beemster Kwadijk


Vandaag vanuit Purmerend op de fiets door de Droogmaker de Beemster (Beemster polder) gefietst. Via zuidoost Beemster naar Midden Beemster en terug via Kwadijk weer naar Purmerend. 19 februari 2021.
Van de tocht heb ik een timelapse videofilmpje gemaakt.

Rondje Purmerend, Middelie, Edam, Volendam in Coronatijd


Vandaag vanuit mijn woomplaats Purmerend op de fiets door Purmerland eerst naar Kwadijk, dan naar Middelie en door naar Edam. Na een korte stop voor koffie (2 go) langs de dijk verder naar Volendam. Waar het normaal overvol is met touristen, was er nu nauwelijks iemand te bekennen. Even stilgestaan bij de krans en het monument te herinnering aan de nieuwjaarsbrand in 2001. Via een andere route weer terug naar Purmerend. 14 januari 2021.

Rondje Purmerend, Den Ilp, Twiske, Oostzaam


Op een mooie winterdag (tenminste, het begon mooi) vanuit mijn woomplaats Purmerend op de fiets door Waterland naar recreatiegebied het Twiske (tussen Den Ilp en Oostzaan) gefietst. Bij paviljoen Twiske koffie to go en terug via een andere route. Helaas hield ik het niet droog op het laatste stuk. 9 januari 2021.
Terug naar de inhoud